torsdag 4. februar 2010

Universal studios (Los Angeles)


Der var tiden endelig kommet for en liten rundtur på det allerede ganske kjente Universal studios. Ifra det sekundet bilden begynner å rulle oppover den bratte bakken opp mot den store fornøyelsesparken, kjenner man at det er noe annerledes her. Bare eiendommen det ligger på er nok til å imponere, kanskje en av de flotteste jordflekkene i hele LA. Dette er store saker... og dyrt.

Inngangen til selve fornøyelsesparken er like greit bare en stor bygate som minner om en blanding mellom new york og las vegas. Butikk på butikk, barer resturanter. Det er lett å la tiden løpe fra seg på et sted som dette, vi ser på klokken og innser at vi kun har tre timer igjen til parken stenger, og vi har ikke kommet oss innenfor porten enda!

Vi raser igjennom køen og inn porten. En stor bronsjestatue av en reggisør som prøver å formidle sin visjon til en kameramann og en lydmann tar mesteparten av plassen i inngangen. Vi løper videre! Prøver å finne ut hva som er den neste attraksjonen som åpner... Terminator 2! Ding! Vi stresser videre!
Med 3d brillene godt plantet på hodet snirklet den lange køen seg sakte inn dørene på terminator 2 attraksjonen. Møtt av en følelse av at dette stedet hadde stått uberørt siden filmen kom ut engang tidlig 90tall. Vi får dette bekreftet når original skuespillerne snakker til deg igjennom gamle klipp som sannsynligvis er spilt inn back to back med spillefilmen. Man får virkelig feelinga av at dette har kostet noen kroner...
Ideet en Arnold bodydoubble reser ut på scenen på fatboy motorsykkelen sin er stemninga på topp. Vi er klar over at halvparten av kidsa i salen aldri har hørt om terminator 2, og sikkert aldri sett Arnold noe annet sted enn i guvernør stolen, men for oss, de litt eldre, er dette nostalgi på høyt plan! Sarah og John Conner rapelerer ned fra taket ideet T-1000 morpher seg igjennom en tidsportal på siden av scenen, løper bort og blåser hodet av tourguiden vår med en pumpehagle! Livet kan ikke bli bedre!


Universal studio er også hjemmet til verdens beste attraksjon, ikke ta mitt ord for det, den har blitt kåret til det de siste 10 åra... Waterworld!
Som en av de få igjennlevende etter at menneskerasen har klart å ødelegge jorda har Dennis Hopper fikset seg en oljetanker full av kjeltringer rustet til tennene med sigaretter og skytevåpen! De er klare for å finne den siste jordflekken i verden! Det eneste som står imellom dem og suksess er Kevin Kostner med fiskegjeller! Dette er helt klart oppskriften på noe virkelig stort. Både når det gjelder spillefilm, og når det gjelder turistattraksjoner.
Bombene smeller, mens vannskutere flyr i lufta, få cm over hodet på skuespillern som har fått den glamorøse jobben å portretere Kevin Kostner, siden Kostner selv er opptatt med annet, og slettes ikke sprek nok lenger til å gjøre dette 4 ganger om dagen.
Hele showet er spekket med spesialeffekter og stunts av en annen dimensjon. Dette er absoutt annbefalelses verdig!

Det er viktig å ikke glemme at vi kunn fikk med oss en brøkdel av det som skjer i parken, men det flotte er at om man kjøper bilett er den gyldig ut året. så om vi har tid skal du ikke se bort ifra at vi tar oss en tur til Lørdagen for å sjekke ut Jurasic park riden blandt annet.

Tattoo up!
-isso

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Om meg

Bildet mitt
Da er "Just Another Day At The Office" gutta i USA. Der har vi planer om å lage noen episoder til Jadato serien, skrive bok, men mest av alt lage en dokumentar om Tattovering, og livstilen rundt det.