tirsdag 26. januar 2010

Son of a Brachiosaurus! (Grand Canyon)


Veien fra Pheonix til Las Vegas er ikke spesielt lang, men med den rette reiseruten, kan man få seg en ganske interesant omvei. Kjører man østover, istedet for vestover, omtrent 2 timer nord, havner man på veien mot værdens største høll... Grand Ganyon!
Høllet ligger faktisk ikke nedover i bakken, men heller langt opp på fjellet og så litt nedover igjen (Det laveste punktet i bunn av grand canyon ligger 750 meter over havet, og toppen er ca 1200 meter over dette igjen)
Kjøreturen dit er en av de rareste vi har hatt siden vi kom til statene, landskapet forandrer seg fra forblåst ørken, til norsk høyfjell på under en halvtime. Ingen av oss hadde forrutsett at det faktisk var SNØ i grand cannyon!

Vi har kjørt igjennom ca halvparten av det Amerikanske kontinent, og med vår erfaring er det ingenting som tillsier at i vi skulle finne denne kalde norske følelsen på kanten av det vi alltid har sett for oss som symbolet for varme og ørken!

Som alltid er det litt overraskende at amerikanerne har klart å gjøre butikk av de rareste ting. Tilogmed grand cannyon har kun en ordentlig vei, som selfølgelig er utstyrt med en fullt opperativ tollbu. Skal man få med seg kanskje det største naturfenomet som finnes i dag, må man være forberedt på å betale en eller annen bommvakt 25 bucks. Skulle tro at sånt burde være gratis, og for alle? Men desverre er det alt for ofte slik at er det noe som er verdt å se på, så skal noen ha penger for det... Vi kunne ikke gjøre annet å tenke at det var godt det ikke kostet $1. hehehe



Problemet med Grand Canyon er at det er nesten for stort. Hjernen skjønner ikke disse sininsyke proposjonene, og ingenting føles ekte. Man klarer liksom ikke å relatere til størrelsen. Det er helt klart noe av det drøyeste man kan se. Kanskje med unntak av "The Thing".

En timestid utenfor inngangen til grand canyon ligger en liten rasteplass/Kafe'/trailerpark/resturant/fornøyelsespark and the list goes on! Dette stedet ble sannsynligvis laget under hypen til The Flintstones filmen fra 1994. Alt på stedet hadde "Bedrock" tema. Eneste problemet var at det ikke var holdt vedlike i det heletatt siden dengang... I tillegg har det tydeligvis lagt til salg av dyreskinn og smijernsfigurer, samt route 66 memoribilia til lista. Noe som matcher litt dårlig.
Falleferdig, hjemmesnekrett, og det den fantastiske prikken over i'en at man må gå ut og 500 meter ned gata, i snøen, til et eget bygg for å få pissa!
Alt dette til tross, så server den tannløse servitøren på denne bula kanskje den beste maten vi har spist siden vi kom til kontinentet! Kokken, som sannsynligvis er enten broren, ektemann eller begge deler, koker isammen de nydligste retter! Kanskje er det det at han lager mat med jakke, lue og polevotter på som gjørat han har tolmodighet til å stå og slave over kjelene hele dagen uten kunder. En ting er i allefall sikkert! Vi elsker Bedrock!

Tattoo up!
-isso

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Om meg

Bildet mitt
Da er "Just Another Day At The Office" gutta i USA. Der har vi planer om å lage noen episoder til Jadato serien, skrive bok, men mest av alt lage en dokumentar om Tattovering, og livstilen rundt det.