onsdag 20. januar 2010

Voodooooo child (New Orleans)





Jeg veit ikke hvor lett det er å gjennomskue men vi viser veldig lite av det som skjer under og rundt intervjuene vi gjøre. Dette er det selvfølgelig en grunn til. Vi sitter med tonnevis av sinnsykt materiale med noen av tattoo industriens dyktigste mennesker, og vi kommer til å spare mesteparten frem til du ser det på et annet media enn internett. Det vi gladelig deler med alle dere er opplevelsen rundt det å filme en tattoo dokumentar på tvers av "The land of the free".

Vi har nå krysset en grense, kanskje en av de største grensene som er i usa, med unntak av stats grensene da selvfølgelig. Vi har kommet oss til den delen av landet som har 40's på bensinstasjonen! Vi er offisielt i sellskap av boyz in the hood, easy-e, ice cue. "I never left fingerprints on my olde english" "Hurry up and buy!" osv. Dette er en stor dag, som selvfølgelig bare kan feires på en måte. Pour one out for my dead homies.


Kvelden i New Orleans ble feiret på tradisjonellt vis, bayer på 'the boondock saints', en liten runde opp bourbon st. Flere bayer på en liten redneck klubb. Jegermaister shotter av reagensrør. flere øl, flere shotter. opp og ned bourbon st.
I new orleans ligger utestedene tette, og man får utdelt plastglass i baren, så skulle mann bli lei av et sted, er det bare å fylle drikken sin over i plastbegeret og gå ut på gaten igjenn, på jakt etter noe bedre.



Martin gikk på en smell da han skulle vise oss andre at han var den selvutnevnte rodeokongen av larvik. Han ble griselurt av en ex-us marine core, som satt å oppererte spakene på den elektriske bullen. Han følte seg så truet av nordmannens åpenlyst geniale teknikk, at han følte han var annsvarlig for å få Martin av oksen til enhver pris! Helst så fort som mulig så han ikke driter ut de andre square danserne som står i kø for å få prøve.
Vi andre står å roper justismord, mens vi krever å få se helten vår i aksjon en gang til. Men det nytter ikke. Man kan ikke fucke med the us Marine core... Ikke engang en rodeo ekspert fra Norge. Gang på gang blir han kastet av oksen som en filledukke. Vi kan ikke gjøre annet enn å samle sakene våre og trekke ut i gaten igjen, slukøret og såret over lav moral hos opperatørene av elektroniske okser her i landet. Har de ingen moral?


På en svipptur innom en liten klesbutikk fant vi dette fantastiske funnet bakerst i hjørnet. Det er faktisk en av kistene som ble brukt under filmingen av "interview with a vampire" med tom cruise og brad pit. Filmen har tildels handlingen sin i new orleans.


På vei for å møte vårt lokale sellskap for kvelden, Michael fra eye candy tattoo og kjæresten hans, finner vi et lite skittent sted med skriften VOODOO over døren. Dette frister for mye til å bare gå forbi. Vi må inn å glane en tur.
Vi blir møtt i døra av en skrikende stemme som forteller meg at det kamera jeg har mellom hendene kan jeg bare pakke ned med engang. De har ingen respekt for sånne som oss. Sånne som ikke forstår seg på voodooens magi, og rusler rundt uberørt og klår og tar bilder av tingene som vi ikke skjønner konsekvensene av.
Litt bedugget av de mange alkoholholdige drikkene som har blitt tyllet nedpå de siste timene klarer Martin å velte en liten kurv med magiske voodoo ringer. To av dem knuser i sammenstøtet med gulvet, og katastrofen er et faktum! En voodoo forhekselse er underveis!
Martin unskylder seg, og lover å betale for skaden. Han rekker ikke fullføre setningen engang før heksa bak disken skriker med skjærende stemme at dette har han bare å betale for!
Vi andre blir straks stive av skrekk, han har gjort voodoo heksa forbannet! Vi tørr nesten ikke puste i frykt av at hun skal legge merke til at vi er der sammen med han.
Totalt uberørt av tullete voodoo hekser, og dårlig folkeskikk går martin rett bort til alteret i butikken, med 10-12 forskjellige skilt som det står "do not touch!" og "misfortune comes to he who touches this altar"! Det første han gjør er å gripe en håndfull av de støvete voodookjedene som henger der, og spørre "how much for these?" til heksa.
Da skjer det vi andre har stått å ventet på. Han har dratt det for langt. Heksa hyler at de slettes ikke er til salgs, og at han kan bare se å slutte å plukke på dem, mens hun mumler en ond trollformel. Martin gir selvfølgelg balle, og kaster 10 dollar på disken. "Her har du for ringene".
Men det er for seint, trollformlen er under emming, og 4 sekunder etter at han forteller henne at hun ikke hadde tatt skade av å være litt hyggeligere, regner en neve småmynt etter oss ideet vi evakuerer voodoo butikken. Phu! Det var nære på for oss andre. Martin må nok leve resten av livet med en voodoo forbannelse over seg. Men vi slapp unna.


Kvelden avsluttes like tradisjonelt som den startet, med rockabilly punk på en liten brun kneipe.


Det er ikke vanskelig å skjønne hvor vi befinner oss nå. Klesbutikkene har t-shirts med borrelås til pistol hylstere under armene, med påskriften "conseal your weapon". cowboyhattene skygger for sola idet vi ruller over statsgrensa. Vi år nå i den store staten Teaxas! Howdy partner!


Etter en lang kjøretur har vi endelig klart å komme oss til houston, Texas. Hvor vi skal intervjue kanskje tattoo industriens mest arrogante mann. Ryktene sier at du ikke finner en tatovøer som er mer selvopptatt! Vi gleder oss til å snakke med Johnny Jackson!

Tattoo up!
-isso

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Følgere

Om meg

Bildet mitt
Da er "Just Another Day At The Office" gutta i USA. Der har vi planer om å lage noen episoder til Jadato serien, skrive bok, men mest av alt lage en dokumentar om Tattovering, og livstilen rundt det.